Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Företags snikenhet


När det blåser så blir sjön Tisken




När det blåser så blir sjön Tisken
Färgad brun vars enda vattendrag in är FALU ÅN
Falu ån hade man lite jobb efter kajen för många år sen
Dykaren hade ett spänne av mässing
De var som betsat under hela jobbet som pågick

När Falu ån missfärgades så kunde man ofta
Läsa att man av ”misstag” råkade ”tappa ur”
En jänvägsvagn med gift, som sen rann ner i ån
Ögon som ansattes av ångor från ån
Man kan nog knappast se något ställe
Så uppenbart förgiftad av en industri som Falun

Men det stora problemet är att de pågått
I över 1000 år
Det största problemet är att urlakningen gör
Att det pågår än….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 174 gånger
Publicerad 2011-12-01 19:06



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
men usch då...
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO