Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det närmar sej jul



Det närmar sej jul
Fångarnas kör, ljuder
Ingen passion där, i alla fall inte för
Var de är
Bara för vad som kan bli

”släpp fångarna loss” skriks det
på sina håll
Och man längtar förståss att se
Världen utan galler
När man friheten anfaller
Och man åt vissa anbefaller
Fångenskap

Men deras själar ropar
Att de ska slippa
Sin randiga utsikt
När de som låser har sina rutiga själ
Svart eller vitt
Men de verkar propsa på att deras egen alltid är vit
Men svart eller gråhet råder i överheten




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-01 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO