Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och så vänder vi på kuttingen


istället för Gangster

det var samma år
som regnguden
drunknade
i Rya damm

poeterna samlades
hos al
och tömmde
ölbackarna

romantiken blommade
och folk
började dricka
rose vin igen

på Frillesås torg
skulle man vara
märkliga
och döpa torget

Kung Frilles torg
efter en ihjälslagen
gangster
som plundrat byggden

då vore drottning
Frillas torg
ett roligare namn
med mer innehåll

om inte annat
som minne
av aktiviteterna
runt rya damm




Fri vers av tom boreland
Läst 388 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-01 22:51

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
god idé, drottning Frillas torg låter mer spännande :)
2011-12-02

  Akke
i prydlig harmoni
med en sjungande fisk nånstans
står jag i köket
halvvägs in
i galenskap
drömmer om en kvinna
utan skyddsnät
det är kvavt, det som sägs
jag kan inte andas
har varit på muggen
lagt min kabel
rensat fisken
öppnat kylskåpet
tittat på den blånande
köttbiten
längtat in i den
igen
2011-12-01

  Ingela Svenson VIP
eller så kan dom döpa det till Fiskar' Vikings torg!
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland