Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem styr världen


Vem
Vem styr världen
Egentligen

När det sitter datorer som ”genomför” tusentals ”affärer”
I ett enda syfte
Att driva upp kurserna runt om i världen
Det har inget med produktion att göra
Eller konsumtion

För marknaden är ju produktion och konsumtion
Det får vi lära oss, redan som barn
Marknaden är vi, alla
Men nu är den flyttad
Fokus är flyttat från det som verkligen sker
Till det som ”förväntas” att ske
”Och aldrig mötas de två” verkar det som

Därför så sitter då ett antal av de muppar som håller på
Och bara håvar inte pengar
På grund av att det finns datorer som gör ”affärer” med varande
”köp och sälj, köp och sälj”
Det är inte att det går för långsamt som är problemen
I världens börser
Det är att det går för fort

Och att ingen har nåt grepp över detta
Utan att maskiner, som programmeras av människor
Styr på det sätt som programmerarna



Så det är programerarna som styr världen
I praktiken
”så tryggt det känns”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-02 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO