Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid efter tiderna



En gång, efter murens fall och en del annat så gjorde sen några ”stå uppare” roliga över de som skrev, och sjöng sina protestvisor, än. De som inte liksom fattat att världen var mer öppen, men ”dagar skola komma” var som en förutsägelse. Snikenheten satte världen i rörelse igen, mot förbud, påbud och övertramp på mänsklighet.

Idag är deras sånger och verser mer aktuella än nånsin. Idag, så ser vi döden i vitögat. Och med det följer misären, nu, innan hjulen snurrat varvet runt till högkonjunkttur.

Nu är det runt, nu är det åter, 10 talet, 30 talet, 60 talet, tiden av förstörelse innan krigen eller innan krigen är färdiga, innan återuppbyggnaden åter ger energi och vinster, det som kallas högkonjunktur.

Det som händer, efter människans ”låg kultur”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-02 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO