Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ONDSKAN

Ni fick mig dit.
Ni fick mig på vippen att döda.
Jag gjorde det inte.
För jag är inte som er.

Jag är råttan!
För att jag vägrade att slåss

Man är inte feg.
För att man inte slår tillbaka.
Det krävs mod.
För att inte vara lika dum.

Vem är det som är feg egentligen?
Den som försöker försvara sig ensam.
Eller han som har medhjälpare.
Medhjälpare som hjälper att slå tillbaka.
Han var en ni var tre.
Vad är det för fult spel?

Vad man ger är vad man får.
Du fick igen.
Och du fällde en tår.
På vippen att börja gråta.
Ja, tack!
Så ska det låta!

Slutet gott.
Allting gott.
Namnet ”Råttan”.
Är nu ett minne blott.




Fri vers av Shanaynay
Läst 338 gånger
Publicerad 2011-12-02 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shanaynay
Shanaynay