Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten är ljum



Natten är ljum
Det är den 2:a december
Och natten är ljum
Mörkret är, kompakt
Som vanligt
Människors kontakt
Borta, som vanligt
Eller mer de finns inga människor
Ute, alls

Ensam i natten med temperatur
Som i september eller kanske rent av sen augusti
Men skillnaden är löven
Larmlampor från bilar blinkar
Men tystnaden är, kompakt
Med bilar så får man ingen kontakt
Det är vinter, i själva utseendet
Kalendern

Men naturen har inte förstått det än
De löv som ligger kvar, fladdrar i vinden
Liksom rasslande runt som torra tankar
Virvlande, fladdrande, lyssnandet kan man inte
Mer än ana, vintern
Och för varje dag av ”minskad kyla”
Så förkortas, den tråkiga köld perioden
Oavsett vad som händer…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 130 gånger
Publicerad 2011-12-02 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO