Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hel stad där man struntar i kvinnomisshandel, soc och rättssystem, det enda i rättssystemet som verkar funka någotsånär, är faktiskt, polisen...


Floppastaden




Slå DÅ

SLÅ

SLÅ FÖR FAN!

Så det blir klart
”nån gång”

Du går där och hotar är en ”överviktig”
Viktig i sin egen själ, sin egen tro
Tro dej vara viktig
Vek, feg, ett fyllo
Från samma stad som Forsberg, som Foppa
Men precis, tvärtom

Bara värd, förakt
Tvärtemot Foppa
Baklänges idol ”tok dåre”
Värd allt förakt
Slår kvinnan och barnen
För du vågar inte annat
Vågar inte mot nån som slår tillbaks
Som inte ger sej på bara de med sin halva vikt

Dina händer är som vidriga tentakler
En dåres armar
Men staden hjälper en sån
Det hjälper med släkt inne på kommunens
”social avdelning”
Helst så högt den kan
Mer intresserad av att hålla släkten om ryggen
Än att göra sitt jobb
Och ingen vågar ifrågasätta

Så går det till i det man ibland så stolt
Mässar om, ”foppastaden”
Känslomässigt är det ”FLOPPASTADEN”
Och ”lagligt sett så” kan man undra
OM ALLT "tamejfan" typ
HAN tar dej, fan, typ
En av många i den stan
"Djävlarnas stad"




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 120 gånger
Publicerad 2011-12-03 12:18



Bookmark and Share


  Schackpoeten VIP
Jag är från "Foppaland" eller "Dövik" som man brukar
säga i Folkmun, staden har fler Frikyrkor än Jönköping ...
en liten parentes bara ...:-)
2011-12-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO