Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(oj de vart visst samma text under 2 rubriker, de var inte meningen men, det får man väl leva med)


Mänsklighetsfrånvaro



Och där kommer hon in till sjukan
På sundsvalls lasarett och där
Så ser dom märken, bland de värsta de sett
Av misshandel, av orätt

Och frågar henne om hon fått nån hjälp
Nån att tala med, att vädra allt som det gäller
Den tid och läkedom för själen beställer
Men kroppens ärr säger än
Att hon bott tillsammans med djävulen

Men norr därom, i Övik
Denna befolkningsvidriga stad
Där var det ingen som sa nåt om märken på kroppen
Nej där var de bara glada
Att slippa röra om i burken av ohövelse
Där män inte är män, då de kan orsaka som mest bedrövelse
Bara ytan är blank och fin som en skridsko is
I detta vidrigheternas paradis
Så är man nöjd




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-05 13:28



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Varit med om detta fast på annan ort.
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO