Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Privitiserings projektet


Med tanke på det ”privatierings” objekt
Som MAUD m fl banat väg för
I hela vårt land
så vet vi
Ännu mer att;:

SÅDAN ÄR KAPITALISMEN
ENSAM ÄR DEN SVAGES lott/lön/rop

Sådan är den förtäckta brutal kapitalismen
Kan man säga, när centerpartiet hållit
Och håller, på
Med sin nya partiledare som har Thatcher som idol
Och ”det känns ju tryggt”

Sådan är kapitalismen
Den svages bön kommer att sluta i uppror
Och ju längre de driver denna förslavning
Desto värre kommer det att slå tillbaks
Östermalm i ruiner, av rent hämndbegär
Eller, självbevarelsedrift och troligen
”Efter lång och (o)trogen, förtjänst”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 123 gånger
Publicerad 2011-12-06 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO