Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Är så glad. Idag har jag opererat ut en "navelsträng". Min venport har varit som en sådan. Hållit mig fast till NUS (Norrlands Universitetssjukhus) i Umeå, under en lång tid..


Finns det något mera där

Jag har tagit ett stort steg idag
Det som kallas venport
som har fört in giftet
i min cancerdrabbade kropp
är idag borta
En enkel operation
med lokalbedövning

För att avlägsna den
ska man vara klar
med all cytostatika

Tre månader sedan
var jag bunden
till den behandlingen
som pågått
i ett och ett halvt år

Det är en härlig känsla
Jag känner mig fri
men inte frisk

Nu pågår en lång efterhämtning
Om drygt tre år ska jag vara
som förut
innan jag blev sjuk
Att genomgå en så'n tuff behandling
som jag har fått
ger en känsla likt utanförskap
som att leva i en bubbla

Jag har varit med
men inte

Nu ser jag framåt med en kluven känsla
Finns det något mera där
som inte ska vara där
i min kropp

Nej det tror jag inte

Jag är glad att de kostat på mig
en sådan exklusiv behandling
Det är inte alla förunnat
Jag är glad att allt detta nu är bakom mig
Nu ser jag framåt

Liv

Lev

Liv




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-07 15:35



Bookmark and Share


    Smurfelina
Måste vara en helt otroligt fanatisk känsla efter allt som varit.
Njut och åter njut

Blir så glad för din skull när jag läser

Glädje kramar på dig
2011-12-08

  HelenaW
Sänder dig all styrka och hopp jag kan ge! Härliga sista rader! Lev Liv Lev!
2011-12-08

  Ronny Berk
läser och begrundar, texten andas framtids förhoppningar - vill Dig allt gott !
2011-12-07

  Maj-Lis VIP
Vill bara önska dej Liv Lev Liv
2011-12-07

  LassO
Love, it...
2011-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP