Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När Palm skred till handling mot orättvisorna inom äldrevården .


Julkalendern 2011,nr 8 :" Palms recept mot Orättvisor !"

Palm och Rööd beslöt sig för att genomföra ett fingerat attentat, mot "Scarema Scared" , ett riskbolag som drev bl a äldrevård och blivit omskrivna i pressen för vanvård, felmedicineringar och, t o m, dödsfall bland de äldre ! De hade ett kontor i Vasasta´n och dit var nu Palm och Rööd på väg . I en vanlig plastkasse hade Palm gömt en exakt kopia av en tidsinställd bomb ! Med tidur och allt ! De placerade bomben ,diskret, alldeles vid entrén till kontoret, gömd i en blomkruka . Sedan ringde Palm till Rapport (STV) och höll ett tal: " Som en markering mot Scarema Scared och deras djävulska behandling av gamla och hjälplösa på ett flertal Äldreboenden runt om i landet,allt i den vidriga profitjaktens tecken, så har vi placerat ut en bomb vid deras kontor i Vasasta´n ! Detta är bara den FÖRSTA och vi kommer att fortsätta med detta tills bolaget antingen drar sig ur denna verksamhet eller ger de gamla en dräglig tillvaro !" "De Grå Pantrarnas Kommando " .

Snabbt flydde Palm och Rööd hemåt och väl hemkomna sydde de in den åttonde texten på Storduken: "Efter rättvis vård ska de gamla
aldrig nå´nsin behöva famla !"

Och den åttonde luckan har den, i sammanhanget passande, ordalydelsen:
" När man gammal är och hjälplös
ska Tryggheten vara given
Vården får INTE vara huvudlös
som den NUMERA är bliven !"


Med belåtna smil kunde Palm och Rööd ta del av Rapports reportage om: "Ett bombhot mot Scarema Scared skapade panik bland de Platsansvariga på deras kontor i Vasasta´n , det visade sig vara en bluff, men är det bluff nästa gång ?"

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 216 gånger
Publicerad 2011-12-08 20:45



Bookmark and Share


  Mats Henricson
2011 års version !
2011-12-08

  Larz Gustafsson VIP
Amaltheamannen.
2011-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska