Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I alla fall, stordelen, hur kan man annars bara "inte bry sej" eller ha sån utpräglade egoism som finns


SÅNA är de nog alltihopa

Ett trasigt liv som fylls med vansinnigheter som
”en champagne för 75 000”
Borde vara en hel fest. För rätt många
Med det är en flaska, det ingår i deras bild utåt
En flaska som innehåller mellan 75 cl
Till en liter vin
Och lagrat, gammalt och porlande

Som allt så ska de rika ha det nyaste
Och de gamlaste, det äldsta
Träföremål som gjordes för 100 tals år sedan
Av drängar, statare, penninglösa
Idag så är de ”värda pengar” av ålder enbart
Och då, helt plötsligt så kan en psykopat vara intresserad
Han är inte intresserad av arbetet, jobbet, kärlek vid tillverkning
Knappast av den som gjort det men

Det är åldern som ger värdet, som ger lusten att äga
Och värdet ger även psykopaten ett intresse
För han bryr sej inte om andra människor
Deras förhoppningar, drömmar, lustar
Kärleks liv är en praktisk handling
Som en massage efter/innan en dusch eller
Service på bilen…

Så blir han också ofta ”framgångsrik” ja med pengar
Prylar, bilar, anseende, ser ner på känslofyllda människor
Fattar inte vad han missar för han vet inte vad, en känsla är
Och ser förvånat och nedsättande på gråtande människor
Ser döden enbart som en praktisk konsekvens, av livet
För allt har ett slut

Men andras slut bekymrar han inte
För varför, ”ska man tänka på andra”
Kan man fundera och ser man dagens ”toppolitiker”
Direktörer och börshajar så är det enbart
Krisens praktiska konsekvenser som man ser
Inte lidandet bakom

Hur ska man annars kunna förklara den totala självupptagenhet
Och egoism som rör sej bland makthavare och rikemän
Som faktist vi andra, försörjer med våra liv, med känslor
Tragik, lust, tråkighet, oro, slit, smärta och mänskighet
För det har dom inte nåt av…



(Som en beskrivning av vilken direktör, statsminister eller makthavare
som helst känns de som)
(Psykopati (från grekiska psyche "själ", "liv" och pathos "lidande") är en personlighetsstörning som karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av grundläggande sociala färdigheter och känslor som medkänsla och empati. Personer som lider av psykopati är utpräglat egoistiska.)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-10 07:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO