Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mumier

kulturens empatiska balsamering
Chili vulkaner och Ojos del Salados aska
upp mot Aconcagua där vi ville att döden överraska
det var Chinchoros tekniska sorgebearbetning

de sju höga hästarna och sju millenium
vi bär en khipu med örnens magiska färg
vid Cordillera de los Andes suger vi ut ryggmärg
för att bekämpa livets systemsjukdom

de röda och de svarta mumierna
var bor vår ande mamma?
vi saltar livets tårar med fiskens tecken

på led se där zombiepneumonierna
bör thanatos stryra livets drama?
ett spel på tillvaron dess skräck den undre strängen




Fri vers av objekt3
Läst 560 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-10 22:19



Bookmark and Share


  Nanna X
Gillar Joakims kommentarer ; )
2016-12-31

  Nanna X
En underbar mystik som får bidra till att färga mitt nyår!
2016-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Att salta med fiskens tecken... Märklig metafor.
Hela samhället är balsamerat. Lik-riktat.
De rödsvarta mumierna måste vara syndikalisterna.
Mumier och zombier. Tänker själv ofta i de banorna.

2013-01-13

  zallander
du är beläst!

Vajjert!


Jag gör någon grekisk mytologi accosiasion ibland


"Karon tutar i luren"


Färgkarlen på styx...

eller var det hades???
2012-03-01

  Joakim P Udd
men jag har lite svårt att förstå din poesi, den är så tät och mystisk och du vet egen på något sätt, jag känner mig liten och vill förstå men är inte värdig, jag önskar bara att vi kunde träffas och sitta ihop och prata poesi, jag vill äta av din hala hjärna, sparka upp vallgraven och förföra sphinxen, späka migsjälv lila inför dig och gorilladunka mina bröst med dig liggande vid mina fötter i förakt och beundran, habba habba ooooh
2011-12-12

  Joakim P Udd
jag gillar att säga akonkagva och tänker det ofta
2011-12-12

  Nanna X
cool mystik
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3