Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rattvisan mal runt och tunt vidare


Rattvisa



Den svenska rattvisan… (ratten vrides som den vill av de som får)
Eller tar sej, den rätten… i rätten och rättsrötans tjänst, rätten utan prickar…

Man tar inte upp, det som sägs, vid förhör
Ja hos snuten alltså. Det behövs inte säger man..

Snuten struntar i sånt, de skriver nåt slags ”sammanställning” istället, och sen så räknar man kallt med att, de förhörda ska skriva under, och gör han/hon inte det, helst utan att läsa igenom och framförallt inte kommentera och GUD förbjude, kräva rättelse, så blir de förbaskat störda…

OCH de känner sig varken intresserade av eller tvungna till, att lämna över en kopia av vad det skrivit ner, men de förväntar sej att du ska skriva på ”förhörsprotolollet” som en slags ”sanning”. Ja fast utan kopia… För det är ju en ”rättsstat” och det är ju ”polisen” som skrivit ner detta….

För Fredrik säger ju att det ”är en rättsstat vi lever i” eller nåt…

Jo och det man hör i alla deckare från USA finns inte i vårt land ”vårt rättssamhälle” för nån advokat för du inte vid förhör, ja om inte du häktas alltså. Och man får inte välja advokat, det talar dom om för dej vem du ska ha… Såvida du inte vet exakt vem du ska ha direkt…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-11 18:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO