Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Roomnumber


Sen en tid tillbaks så kan man se, nummer för varje lägenhet, hos ”oss” så är de skriva på en lapp, fastsatt på dörrfodret för att enkelt kunna spåra lägenheter kan man tro, det får en att tänka lite på ”cell nummer” eller nåt.

Men dessa cellnummer sitter väl där för att, ”man inte ska kunna fuska” hur man nu ska kunna göra det, ja vi alltså, med hyresvärden är det en helt annan sak…

Längst ner finns en ”extra lägenhet” den ska egentligen vara en slags rum för allaktiviteter åt de boende (oss) men det var längesen. Ett tag så härjade en rörmokar firma där, för att de senare skulle vara en övernattnings lägenhet åt, nån småländsk firma som bytte fönster på hela huset, ja och annars åt alla möjliga i stan. Och det märkliga är att där finns ingen tejplapp, inget nummer, den finns helt enkelt inte, så om hyresvärden tar in sin hyra in ”cash” där så torde det knappast kunna märkas… utom i hans plånbok, typ

Ja alltså, alla gånger som det funkar ”klanderfritt” en dag så märkte jag lukten där, doften av brandrök, då ”övernattarna” glömt nåt på spisen… Snuten kom och tog ett ”förhör” sen jag larmat och sen så, hände ingen ting…. Jag sa åt hyresvärden att ”nu sparade jag 10 miljoner åt dej” sa jag åt han… ”annars hade jag väl fått dom på kontot då” muttrade den otacksamme fan..

Försäkringsbolaget sa aldrig nåt heller och de hörde inte av sej med nånting, känns som att jag INTE tänker hjälpa till vid en försäkringsskada, igen!
Bara om det är nåt mänskligt, inte inventarier för försäkringsbolaget, för när allt kommer till allt, varför ska man hjälpa såna otacksamma typer, där den ena hyr ut svart, den andra bryr sej inte om att man räddat en hel kåk med typ 18 lägenheter.. Otack är värdens lön, och detta fall både värdens och världens, om man nu ser försäkringsbolaget som ”världen”….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 116 gånger
Publicerad 2011-12-12 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO