Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätts roll roll over


Man skriver inte ens ut, rättegångens handling via nåt protokoll..
ÄN mindre, nåt band… som sparas efter rättegången. Han gör rätt i att försöka att inte bli utvisade till ett land, Wikileaks startaren, som endast är snäppet över Etiopen i rättssäkerhet.

Man gör en ”egenhändig sammanfattning” så rättsväsendet befinner sej på en niva, i paritet med, Gustav Wasas tid, eller nåt…

OM nån, någon, nån av rätten utsedd, anställd av rätten, skriver en sammanfattning av vad som hänt och inga rättegångshandlingar i form av, protokoll, eller band inspelningar, så hur kan då rättens ord, kontrolleras?
Försök att få ut ett protokoll, ring din tingsrätt och fråga…

Vad vet då landets medborgare om hur ”rättvisan”, fungerar?
Rättvisan i vårt land är mer ”rattvisan” och vet ju vem som vrider på ratten i de sammanhangen…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 103 gånger
Publicerad 2011-12-12 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO