Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt på Sergels Torg i Stockholm hade han fått tillstånd att ställa fram sin Gigantiska Julgrötstallrik, den rymde 500 kubikmeter och den tog plats längs stora delar av torget , fylld av varm och god julgröt ..


Julkalendern nr 11,2011: "Palm arrangerar Världens Största Julgrötsfest !"

Palm hade finansierat den med pengar från Palmfonden(startkapital: Lotterivinst på 1,5 miljarder från Världsmarxistiska Superlotteriet, 1999) , just nu fanns över 2 miljarder i denna fond .

För hygienens skull så var 100 procent av det gigantiska Grötfatet täckt av ett gigantiskt lock och gröten portionerades ut, manuellt, via tio rymliga grötkranar längs sidorna på fatet .
Sylt och kanel fick man i tusentals små portionspåsar som låg på ett lång-långt bord, ca 50 meter långt . Mjölken tappades ur femtio 100 liters Plåtflaskor, med kranar . Allt inom gångavstånd, intill varann .
Hundratals, kanske ett par tusen, människor hade hörsammat affischerna som Rööd och Palm spritt runt i Stockholms innerstad . Gröten gick åt som smör i solsken ! Alla sorters folk var där , pälsklädda Östermalmsdamer och uteliggare, unga och gamla, barn och vuxna, i en härlig blandning, precis som Palm och Rööd hade velat, det här skulle vara en fest för alla ! Skratt och stoj inramade denna jättelika grötfest ! T o m Guiness Book of World Records svenska kontrollanter var där för att , eventuellt, notera ett nytt rekord ! Självfallet hade Palm också hyrt in ett tiotal dragspelsspelande Jultomtar som spelade julmusik så att det stod härliga till !
Kalaset hade kostat många ,många tusen, men det hade ju Palm råd med !

Sent på kvällen var dunderfesten över, röjning vidtogs och Palm och Rööd begav sig hemåt, upprymda över det lyckade inititivet . Väl hemkomna sydde de in den elfte texten på Storduken :
" Tänk att med gröt munnar mätta
värt att lite pengar sprätt på, sätta !"


Och Lucka 11 blir också lite grötig:
"Smaken är så söt
käka Julegröt
låt oss vara glada
sprid då Vänlig Svada !"


-------




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-11 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska