Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara för att


polonium




Begravde jag ditt ansikte i blekjorden
det urkalkade
det sköra
grävde jag nedom bensättarnas linje
ned i permafrost
ned i strålförnan

nacken din böjd under mårskiktets lätta slöja
handloven din dold av Berenikes hår

begravde jag invid ditt bleka ansikte min röst
att min röst aldrig mer skulle lockas att ljuda
att den må hålla sig otalad
infettad med tran och mylta
skulle den förbli nedgrävd kupad och kuvad
för inget därur kommet har varit mig nådigt
varken krig eller sötma
varken sten eller kärlväxt

klarheten
du försökte ge mig den
de tysta tussarna av tjärbläck

ingenting förstod jag då
allt grävde jag ned där
tillsammans med ditt lysande ansikte.






Fri vers av ulrica rydin
Läst 1560 gånger
Utvald text
Publicerad 2011-12-13 11:02



Bookmark and Share


  axveronika
vilken spännande text

2015-11-23

  Nina Ahlzén
Läser med andakt. Du har ett underbart språk, vidunderligt.
2012-05-19

    © Birgitta Wäppling VIP
Du skapar inte bara målande bilder med dina ord, utan sätter även tankarna i rullning. Man sveps med till en annan tid, en annan plats och låter sig bjudas av en läsarnjutning som är större än vad böckerna oftast bjuder.

Bokmärker och kommer tillbaka till din sida.
2012-02-11

  objekt3
välgjort, lite blågult och vaddå:då?
2011-12-18

    Anna Nordberg
Lysande!
2011-12-18

  Vind
Detta ditt språk, så förunderligtsamt... och tvåradersstyckets rymdsvep. Så fint.

(och hör Stina Ekblads röst läsa)
2011-12-16

  cilax VIP
originellt, eget, inga blickar bakåt eller åt sidorna. Dunkelt samband mellan den radioaktiva titeln och resten av dikten. Hissnande språng mellan mull och himmel i en och samma bild. saknad, kanske djupaste sorg, kanske inte. Allt öppet för läsarens tolkning, känslor. Ett bravurnummer
2011-12-16

  ULJO
Stiligt och berörande
2011-12-15

    ej medlem längre
ja, att återvända till. stillsamt, skickligt framfört. en stilistisk saga med många dimensioner som förtjänar en närläsning jag just nu inte är kapabel till.

tack
2011-12-14

  /Isabel
En text att återvända till. Tycker du skriver fantastiskt bra!
2011-12-13

  Lili Samuelsson VIP
hur lysande är du inte. jag älskar ditt sprpkbruk. den skönhet du skriver med. det är som att jag behöver krypa in i. inte bara hastläsa. för att förstå. på mitt sätt tolka. en ton som växer i mitt bröst
det här är poesi av stora mått. och jag tycker om. jag trivs här uti.tack
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin