Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solsegelflygare

 

 

Jag en evig vandrare svävar

mellan soluppgång och solnedgång

Mitt vingspann nuddar himmelens och havets portar

Till klanger av dyningarnas entoniga sinusvåg

 

Mjuka fjäderpennor glider på uppåtvindar

En flykt mot solen bort från skuggan och diset

Det brustna hjärtat övergivet

För luftrummets frihet betalar jag det höga priset

 

En sårbar fågelunge i en vuxen kropp

på ständig kryssning mellan oceaner

Med det tredje ögat grumlat av längtan

till en plats bortom den blå horisonten

 

Sökande efter en säker hemmahamn

En fjärran avlägsen ö vill jag bebo

Där jag kan inleda den försiktiga nedstigningen

Landa lätt och finna min trygghet och ro

 

© Linda C Hansson




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 513 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2011-12-13 17:06



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så djupt och vackert man kan känna vingslagen. mycket poetiskt tack
2020-04-07

  aol
tycker om din mycket vackra dikt,
2011-12-20

    Max Poisé
En fin skapelse har sett ljuset. Fantastiskt vackra ord i magnifik kombination och det tilltalade hela vägen!
2011-12-17

    ej medlem längre
Tycker om hela dikten, men dessa rader säger allt!


"En sårbar fågelunge i en vuxen kropp

på ständig kryssning mellan oceaner

Med det tredje ögat grumlat av längtan

till en plats bortom den blå horisonten"


Bokmärker!
2011-12-16

    ej medlem längre
Tycker om hela dikten, men dessa rader säger allt!


"En sårbar fågelunge i en vuxen kropp

på ständig kryssning mellan oceaner

Med det tredje ögat grumlat av längtan

till en plats bortom den blå horisonten"


Bokmärker!
2011-12-16

    Birgersdotter VIP
helt underbar
2011-12-15

  Lars Hedlin
En mycket bra Text!
2011-12-15

    ej medlem längre
Det här är stor poesi!
2011-12-14

  mare VIP
Så vackert så fint skrivet !
2011-12-14

  Eva Helene VIP
Berör mig på djupet, mycket fint!
2011-12-13

  walborg
Elegant associering till vår väg in mot oss själva!
2011-12-13

  Anya VIP
Hoppas diktarjaget hittar en säker hemmahamn. Vackra ord famnar mig i din text.
2011-12-13

    lory
helt magisk både orden o bilden...wau effekt..
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP