Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1983 hände det
mycket ...



- ... men ändå inte?

 

"Dikt och lögn"
- men vackra ögon ...

Dålig stil
- men med vacker hållning ...
Talar strunt - lovar mycket
håller tunt
- men menar väl
och undrar lite förundrat
varför jag tar farväl ...

Hugg och slag
- men sällsamt mjuka ...
Rå och kylig
- men på ett ljummet sätt ...
Allt känns fel
- men är likväl rätt ...

Älskar ingen
- men ändå alla och envar ...
Undrar sedan så där alldeles förvånat
varför jag ej vågar stanna kvar ...

Rädd för framsteg
- likväl fylld utav förväntningar ...
Rädd för att våga
- men skrämd av ensamheten ...
Rädd för att fråga
- men än mer oroad
för att få ett svar ...

Rädd för blotta tanken
- men vill samtidigt att jag
håller öppet på flanken ...

Vill ej
- men är samtidigt rädd
för att någon ska lyckas med att
ta mig ifrån dig ...

Blyg och sårbar
- men tar ingen hänsyn ...
Oskyldig och tillbakadragen
- men tar för dig
när du tror att ingen ser på ...

Talangfylld och missförstådd!
Men glömmer
att det i slutändan ändå alltid
bekommer på dig själv
hur det blir ...

 

 

©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-01-18 02:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt väl fångade dimridåer som känns igen. Dessa rädslor!!
2016-02-23

  BlåhäXa
o de ryser i hela kroppen - rädslor som jag inte trodde att jag hade... men det är väl en läkande process att bli medveten om de... / Pia
2006-02-26

  Kiina
Jag hoppas personen förstår detta!
2006-01-20

  MonaLisa
Jag håller med Zoul, om att det känns som en ambivalens. Måste vara ganska jobbigt med någon som har så svårta att bestämma sej, både för den som känner så, och för den närmast. Rädsla, den är så förrädisk. Jag tror att rädsla och kärlek inte går ihop, de är nästan varandras motsatser. Väldigt bra fångat!
2006-01-19

    lindhag
Jätte bra skrivet.. känner igen min egen ambivalens när riktigt starka känslor rullar över en och hur allt blir så fel när man inte vet vilket ben man ska stå på..suveränt
2006-01-19

  Ms Lovecraft
Juste form, juste innehåll. Lite väl mycket "..." för min smak men ändå ett skönt flöde i texten.
2006-01-18

  Laijza
Ny demokrati? "Dikt och lögn"?? Hursomhelst så skapas en enigma i hela dikten. Mkt fint!
2006-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP