Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det skickar jag till Sveriges pensionärer (är ju en "delis" själv)


Julkort nr 15, 2011

Det var vi som byggde landet
med vårt anletes svett
vi betalade mycket för det
men har det inte särskilt lätt

Våra pensioner krymper och krymper
fast vi slitit för dem
för oss det nu ständigt skymmer
vi får snart "hälsa hem"

Och vården för oss gamlingar
den får mer stryk varje dag
vidriga är de sanningar
som skrivs om äldrevården idag

Vi behandlas som sämre kollin
av en del som sköta oss ida´
de påskyndar väl den snara sortin
som oss alla drabba ska

Vi får väl bli Grå Pantrar hela gänget
så vi får ordning på detta ämnet
för vi har RÄTT till bra pensioner
och bra vård för skattemiljoner
om vi så ska fajtas för det
för att politikerna ska vakna
och gör de inget åt det
de våra röster ska sakna.....

------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 198 gånger
Publicerad 2011-12-15 20:27



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Idag är det 48 år
sedan min man och
jag förlovade oss...
Min man på Hemmet
jag hemma men än har
vi varandra kvar även om
staten in på allt drar så trots
detta håller vi oss ännu kvar här
i livet, men vi känner från staten
väl drivet, i det vardagliga klivet...
Väl beskrivet av Dig!
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska