Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
väder


må dom brinna

vi flyter
regnet omsluter
vårs kroppar
våra skälar
med fuktig kyla

atlantiska lågtryck
dras mot oss
som järnfilspån
mot magneten

stormar piskar
våra ansikten
med isvåta
droppar
av köld

väderprognåser
håller i timmar
och meterologerna
tittar förtvivlat
in i verkligheten

nätter av vaka
med länspumpar
och förtöjningstrossar
sömnögon
som aldrig vilar

vi betalar priset
för kol och oljeindustrins
välgång
och skitna politiker
må dom brinna




Fri vers av tom boreland
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-15 22:02

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket, mycket tänkvärt
och hur olika våra liv ser ut
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland