Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Banvallens sträckning över vattnet

Hjärtats sonarklanger lodar hud
solen rasar i kraftverkens måsvingar
drömmens tågmöten, ett dis i dina ögon
bleka dagrar i ditt hår

mitt hjärta, jag hungrar dig
bröstet som stannfåglar tunt
pylonernas armar mot himlen
vind mellan revbenen

vi bär ännu en höst över älven
oktober flämtar i din famn
kraftledningarna sjunger
om avståndet emellan




Fri vers av Grävling
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-15 23:09



Bookmark and Share


  /Isabel
Tycker mycket om den här. Närvaro och känsla ditt språk.
2012-03-11

  Kristina Wallbing
Grävling! Ännu en vacker dikt från din penna. Ditt sköna språk - så helt ditt eget! Du har verkligen "vind mellan revbenen" - ord som jag uppfattar som stor frihet mitt i din vemodig dikt.
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling