Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina tankar om att skriva en dikt om JULEN.


Julen

JULEN.
Dikt av Bertil Hansson

Om julen har det skrivits mången vers,
uppfinningsrikedomen flödar.
Att hitta på nåt nytt, det är en verklig pärs,
fast jag därom mig bemödar.
Otaliga har diktat om tomtegubbar,
om stjärnors sken, och julegran.
Om änglar, och om mossbeklädda stubbar,
och julottsfärd på juledan.
Jag ville skriva om andra saker
än tomten och hans släde,
och julesnö och pepparkakor.
Men tyvärr, jag nödgas sluta detta kväde,
det finns inget nytt att skriva om.
Ni får läsa om de gamla idealen.
Och kanske är det så, att det är dom,
som passar bäst bland apelsin och valnötsskalen.
De flesta vill nog hålla på det gamla,
och jag vill inte ställa till med strul.
Bland nya ideal ni skall slippa famla,
och vi vill bara hälsa er alla en riktigt God Jul.

Bertil





Fri vers av Berth
Läst 240 gånger
Publicerad 2011-12-16 16:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Berth
Berth