Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om en gammal sägen.


Från andra sidan


Hon svävar fram ifrån andra sidan till denna världen
hon rör sig smidigt och graciöst.
Hon har fått lämna sitt forna hus och den egna härden
och inte mycket hon fått till tröst.
Från huset blev hon ju falskt bedragen
av en som bättre än henne kunde läsa lagen.
Nu fick hon bo bort i Svarta hålan
med svält och kyla i usel koja av gräs och ris.
Ty utan hjälp ifrån någon annan så gick det inte på annat vis.
Men efter döden kan hon ju fritt rumstera
och spöka till i det forna huset och skrämma slaget på skojaren.
Om hon spökar även i våra tider eller kanske hon tappat glöden
När även skojaren gick i döden.




Bunden vers av Berth
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-03 09:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jo, kan en inte bli som osynlig i livet går det ju att önska sig kraft att spöka då en gått bort. Roligt med rim i berättande form.
2015-06-20

    ej medlem längre
Så bra diktat om detta gamla sorgliga livsöde.
Intressant med gamla sägner som oftast grundar sig på verkligheten.
2015-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Berth
Berth