Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den måste vi ha




Oj en flaska vin den måste vi öppna
Tycktes hon säga som om det var en överraskning
Att den fanns i kassen, men det störde att jag ställde den på sidan

För jag ville inte ha vin då, tyckte inte att det var läge med vin, till den maten
Hade helt enkelt inte lust med vin och frågade inte heller
Om hon ville ha

Men hemma hos henne finns alltid vin
Eller en ”bag” och det finns i alla fall nästan
Alltid nåt ”skäl” till det..

Är sugen, törstig, trött, behöver, till tröst
Eller firande, glädje, lust och kanske t o m
Vill ha lite ”innan” vi älskar…

Och det är klart alltid lite bättre älskarinna
Efter lite vin, eller sprit eller nåt så bra så hon alltid tog lite till
Efter älskandet, ville liksom späda på

Men ibland vart de där lilla extra, för mycket extra
Då vart allt, sämre, olustigare, jobbigare
Fullare helt enkelt, då var det inte bra och det vart

”lite oftare”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-17 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO