Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Palm skriver ett julbrev till skolminister Björklund...


Julkalendern nr 16 (sen), 2011:"Palm mailar Björklund en julhälsning !"

Palm och Rööd filade lite på brevet och beslöt att det, dessutom, skulle sys in på Storduken som den 16:onde texten . Så här blev det:
"God Jul på Dej, Skolledaren
nu får Du bereda Dej
på lite kritik
ingen snäll sådan
ingen alls mystik
utan mest om vådan
av Din politik

Att ge betygen tidigt
kan verka ganska prydligt
men hjälper INTE problembarnen
de sitter kvar i "okunskapsgarnen"
MYCKET mer till Speciallärarna
kan "rensa" dessa oroshärdarna
det räcker INTE med ändrad betygsskala
ILLA dessa barnen fara
de kan bli kriminella
Du får dem INTE fälla
Miljoner mer till dem
annars de får "hälsa hem".......


Lucka nr 16 : Samma tema :
"Skolan ska ge kunskap till ALLA
INGA ska genom nätverket falla
att rädda de "hopplösa fallen"
MÅSTE va´med i mallen !"


-----





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 157 gånger
Publicerad 2011-12-17 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska