Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cykel och vanstyre


Jag cyklade varje dag till skolan, de andra hade ofta 22 tums cyklar i början, en del 17 tum men de kallades låghjulingar, var ofta isärtagbara, eller möliga till att fälla ihop. Päronformade pakethållare.. oftast. 70 taltes "innegrej"
Min cykel var då alltså varken 22 tun eller 26 tum, dessutom så hade jag en grej på pakethållaren som, man kunde fästa skolväskan i… den var en 24 tummare....

Det var praktiskt, men det var inte bra, för en del, man stack ut liksom, kanske ville många ha det men det var få, som hade den variant som fanns som standard, på en SCO.
Det var inte bra för det stod liksom ut, på det sätt som inte man får stå ut på.
en oskriven regel "de som står ut ska" man slå t ex, helst då flera st som går på, samtigt med t ex, en sån idiot, som "vansinnes ledare" i vanstyret.
I vårt land, i vårt s k "samarkand" och, "vi är alla lika", säger man…

Men man ljög. För inte ens en sån enkel sak som en cykel var oproblematisk det var även de en het potatis ett land, en by där någon tidigt styrde och var fy och efternamn som fan

Men inte skulle vi, eller jag, kunna eller få sätta mej emot, den idiot som då gav sej på de han kunde och fick. för...

En uppenbar idiot men inte borde man anklaga han för en polsk mor, eller nåt slags dåre till far, men idiot är han lika fullt. En "tyckasynom" idiot alltså.

Så man anklagar han inte mer än att han fick vara idior utan gränser jämfört med oss andra, som kunde "gränserna" fast de var oskrivna. Gränser i beteende, vad man sa, när man slogs som barn, inget av detta hade denna som man skulle kunna kalla, ”livsförstörare”. Senare så skulle hans beteende ”få skallbenet att spricka” för en tjej. Han knuffade in henne i tegelväggen men, vad hände då? En reprimand, på skolan.... Så kan det gå när idioter får hålla på, utan att tvingas att ha gränser som vi andra…

EN av de han var på mest och trakasserade, fast vi var några som gick emellan och stoppade det lite nu och då, tog sen sitt eget liv... han stod på golvet i ett rivningshus, band en halsduk runt sej och lät bara kroppen hänga genom att inte stå på benen... han kvävde sej själv.
OCH fast det inte gjordes av idioten bokstavligt så var det, ändå så....

Varje dag eller gång när jag ser ett vålds eller sex brott i falu trakten så undrar jag om, det inte finns en idiot som nu är taxi chaufför, eller åkare, som är inblandad i det…. Lite grann i klass med dåren som våldförde sej på Engla… inte så många mil därifrån inte så många tomma hjärnceller därifrån…

Men han stoppades aldrig, han heller...




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 111 gånger
Publicerad 2011-12-18 09:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO