Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man kan bli trött för mindre


juletid

krämarna
stjäl eftertanken
vi matas
med begäret
som göder
månglarnas marknad

arbetargrabben
som gav sina första
ljud i en ladugård
omgiven av de sina
och traktens lantarbetare

som föddes
för att stifta fred
som missbrukats
som hånats
av överhet
och trollkarlar

men fredsbudskapet lever
även om man gör sitt bästa
för att slå ihjäl det




Fri vers av tom boreland
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-18 09:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  marie-helene
Klok text om hur det verkligen är...
2011-12-20

  anits VIP
MYcet bra srivet kloka rader
2011-12-18

  Ingela Svenson VIP
ja, så är det (amen)!
2011-12-18

  Fredrik P. VIP
kloka rader
nær julen ger
oss spader
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland