Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill jag skicka till alla gamla och unga PROGGARE ...., (kanske främst till de gamla eftersom det inte finns så många unga av den varan..).


Julkort nr 17,2011.

Det var vi som stod på barrikaderna
rev ner de kapitalistiska palissaderna
splittrade girighetens fasader
gisslade gnidna arkader

Färgen var rödast av alla
och på Rättvisan vi kalla ´
slagropen de skallade
i stora tåg vi knallade

Vi var Stora Idealister
en del var frälsta socialister
andra klara kommunister
också några anarkister
det var en brokig samling
men med samma Sanning
en Värld med Fred och Kärlek
och slut på vidrig smälek

Men vad gör vi NU (?)
vi lever i små klickar
av frustration och egoism
ibland så får vi "kickar"
men mest en ständig schism
Det blev ju INGET av det
vi gick ju på detta bet
några finns ju kvar i striden
vi ger aldrig upp
fast vi blir ju ,vad det lider
synade under lupp
det struntar vi väl i
men, ni andra, stå oss bi
kom upp igen på barrikaderna
riv ner de nya palissaderna !

God Jul Alla Proggare !






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 156 gånger
Publicerad 2011-12-18 11:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag firar inte jul.
Men var själv proggare.
Sedan kom punken.
Resten är historia.
Och får förbli historia.
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska