Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot det grå



Tänder ljus
många ljus
som irrbloss i mörkret

som löften i det grå

Horisonten
en linje i ständig förändring



På tåget tittar vi ut mot den grå himlen.

- No day today, säger jag till den lille spanjoren.

Han skrattar till men det låter mer som en hostning.

Dessa dagar som aldrig riktigt blir är dagar som springer förbi så fort som det någonsin går.


Viljan till förändring är inte horisontell
den är vertikal
den skär
hugger
en reva i den väv
som ÄR

En horisont utan förändring kan vara vilsam när man själv är i rörelse men döden för den som står still.

Tänder ljus
många ljus
mot det grå




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-18 17:00



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känsla.....
2011-12-20

  Carola Zettergren
Jamen, precis så!
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP