Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om prinsen och pigan

Blond och farlig är han
han som ser ut som en prins
och han lockar och pockar på pigan
fast att hon vet att där ej finns

Finns ingen chans att hans kärlek
hon helt och fullt kan få
han vill bara roa sig lite
och på hennes bekostnad då

Hon vet hon får inte falla
för herrens smickrande ord
men hans famtag är ju så varma
och hans avsikt han säger är god

En prins så ståtlig och stilig
en piga så skabbig och trött
inte var det en saga detta
blått sanning och pigans vanvett

Det var han som tog henne till sig
han som lockade och drog
men hon som fick bära skulden
och hans vänners kalla glåpord

Jag är en rädd liten piga
och du är en stor stark prins
men i verkligheten är det kanske jag
som har makt över dig du prins

Du charmar och drar mig neråt
men jag vägrar att släppa tag
förnuftet håller mig uppe
medan du i vansinne far

För vad ska prinsen göra om
han inte pigan kan få
Om hon vägrar tro på hans avsikt
Fast han älskar henne ändå.




Fri vers av
Läst 530 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-18 18:05



Bookmark and Share


  fullkontroll
Åh! En härlig men lite sorlig saga spelades upp framför mig när jag läste denna! Tack :)
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående