Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny etikett men samma gamla typer



Minns en film jag en gång såg om den Mexikanska ”politiken” a là 1800 tal där liksom varje ny ”president” vilket i sig är ett hån, en parodi då ingen av de ”presidenter” som framträdde var vald. Det var liksom den som var starkast för tillfället, som tog makten och kallade sej för ”president”. Man tog bara namnet liksom och ”vart” president, en så dålig ovana så den fortsatte i över 100 år, i Mellan och SYD Amerika det kanske finns nån nu med…


En bok jag läste hade en hotellägare med som kallade sitt hotell för ”El presidente” för då slapp han byta namn varje gång det byttes "president"…. En praktisk lösning helt enkelt.

Lite som nu väl det byts presidenter, eller de kallar det så, eller nåt annat liknande och bara är, som byte av bandit, eller skojare. En Barak går, ersätt av en annan, en ny, eller oftast ”nygammal” inkörd med, det gamla systemet men med ett sken av, det nya, den nya tiden, den nya våren….

Vi har sett och ser det, i gamla öststater, i arabstater m m…. Skurkarna som byter etikett med sina rymliga samveten och jagar sin gamla ”husse” ett tag, för syns skull, i alla fall…
Men skillnaden är inte större än en papperslapp på en konservburk, en ”konservskurk”, typ en ny etikett men med samma ruttna innehåll egentligen…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-19 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO