Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...tack till Wildah och en till för inspiration...


Tomten och jag...


Vi är ganska lika
Tomten och jag
När julen kommer
Tar vi båda
Tomtemasken på
Spelar med
Verkar glada

Tomten och jag
Gömmer oss
Bakom masken
Låter ingen se
Oss i ögonen
Skyler oss
I stora glada röda kläder

Tomten och jag
Tänker lika
Vi önskar oss bort
Vill inte vara
Där vi är
Mitt bland skratten
Mitt bland glöggdoftande falska sången
Vi vill vara
Hos de
Våra julröda hjärtan
Slår lite extra för

Tomten och jag
Älskar våra barn
Men tomten och jag
Mår inte bra
Vi hatar ho-ho-hoandet
Kalle Anka och julklappar
Vi dricker sprit
Blir fulla
Men inte onda

Tomten och jag
Vill bara att julen
Ska ta slut
Att vi ska få
Ta av oss masken
Inget skägg
Ingen luva mer
Som döljer
Våra längtande blå ögon
Som längar att se in i
Hennes vackra gröna

Vi är ganska lika
Tomten och jag
Bakom tomtemasken
Kan vi gråta
Och vi hoppas
Att nästa jul
Firar tomten och jag
Som vi vill
För kärlekens skull

Med den kvinna
Som vi älskar

I våra mjuka varma famnar...



TT

(c) 2011




Fri vers av TT
Läst 423 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-12-20 10:54



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Bakom masken..säger allt
2011-12-20

    lory
fint,fint...
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT