Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättsstaten


Sverige är nog det enda land i världen
Där någon blir tvingad
Och hotad
Men ändå straffas

Som om bankkassörskan skulle straffas för
Att ha lagt pengarna i en bag under pistolhot
Eller en taxi åkare för att ha kört någon till dit
Där han ger ett brott

Eller en misshandlad för att han eller hon inte hann
Gå därifrån, han stod kvar
Typ…
Så tolkas lagarna, idag verkar det som

Inga protokoll i rättssalen
Bara ett ”sammandrag” skrivet av?
Ja just
Men statsministern tröstar med att
”Sverige är en rättsstat”

En klen tröst för de som drabbas
Av denna rättsstat…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 100 gånger
Publicerad 2011-12-26 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO