Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då allt står stilla en sekund, eller två

Har du suttit på stranden
och sett alla sandkorn
Oändligt många bildar dom en enhet
där du ligger

Så plötsligt glimmar det till
Ett enda sandkorn
av miljontals
får din fulla uppmärksamhet

Har du legat på rygg
med naturens skuggor i natten runt dej
och en total stjärnklar himmel ovanför
Ett myller av små vita blänk

Så plötsligt lösgör sej en stjärna
och bildar ett vitt streck
över hela natthimlen
Och får din fulla uppmärksamhet

Har du varit på festival
Trängsel på gågator
Högröstade varma irriterade människor
Puttandes och trängandes vill dom fram

Så plötsligt lösgör sej ett par ögon
Och tittar rakt in i dina
Allt blir till bleka skuggor för en sekund
Och någon får din fulla uppmärksamhet








Har du suttit helt stilla
Med blicken riktad inåt
mot alla dina sinnen
utblommad mot din rymd

Där din gudomlighet
ryms i ett sandkorn
I en stjärna
I ett par ögon

Där Kärleken är
Det Enda
som du lystrar till




Och som får din fulla uppmärksamhet




***************************




Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-22 00:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Den var fin! :)
2011-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya