Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stark vind kommer

Det stormar
Ett stort träd faller
Faller över en elkontakt till sladd
I den lilla byn så blir det energikollaps
För överallt i husen så blir det kolsvart denna kväll och natt
Ja, det blir till och med så mörkt att en av byborna av misstag råkade kliva på grannens
annars så kelsjuka katt
Men nu så springer han visst bara på väggarna runt den lilla stugan med det värsta av fnatt
Och det medan grannen som har har hört och förtstått vad som har hänt, knappt kan hålla sig för skratt

En stark vind kommer
Det stormar
Ett stort träd faller
Där det stora trädet faller så hittar man morgonen efter
en riktigt gammal skatt
En skatt som bara kommer till nytta, då elen plötsligt bara kommer tillbaka efter vindarnas brutala naturkraft...

Ken Cassel
26/12-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-26 16:35



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Poesi om naturkrafter och - utsatthet som jag läser den
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel