Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en annandag jul


det rycker i skorsten

jag hinner knappt somna
innan jag vaknar igen
vinden i skorsten
och det iar ordentligt

lågtrycket har gått
några mil längre syd
och det är
skillnad verklig skillnad

in på dmi igen
dom har inte ändrat
smhi ligger ochså kvar
men på nidingen ökar det

på med blåbyxor
jacka och ficklampa
klia tornado under örat
och så iväg

någon har släckt ljuset
i hamnen
så sjöarna över piren syns inte
man kanske sover bättre då

billamporna lyser upp förtöjningarna
straffar akterut
ser bra ut föröver
halva stormförtöjningar räcker inatt

kollar fendrar
småpratar lite med båten
den kan känna sig trygg
jag har mina sinnen kvar




Fri vers av tom boreland
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-27 01:14

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
skönt att båten låg kvar
2011-12-27

  Cris
Skönt för båten som har dig.
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland