Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårlikt


Säg mej finns det nåt skönare, än att dricka när man är törstig
När man får äta, och blivit riktigt hungrig innan
När man får värme efter kyla, efter att ha frusit länge

Att ligga i födelsekostym, efter att ha blivit kall, in i benmärgen och allra helst med en varm människa som delar med sej av sin värme, en som inte blir ledsen, avvisande då mitt kalla frusna ben, ”hamna” mellan hennes varma…

Då när kroppen, åter upplever livet, det kalla, nästan som döden avslagna, blir levande igen. Det frusna som nypt i skinnet, fått huden att resa sej som sandpapper som då gnider sin raspighet mot den mjuka varma mysiga motpol som kallas för, älskade vän, eller nåt….
När vissa saker mjuknar, en del djupnar och en del hårdnar men… livet, återvänder som en vår efter vinter…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 84 gånger
Publicerad 2011-12-27 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO