Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skryt lagom!

Han och hon turas om
Ena säger si
Den andra säger så


Julen ska firas gemensamt
Han har gömd sin apelsinjuice i skåpet ovan spisen, kryddskåpet
Föredrar ljummen juice i stället för att dela med sig
Mellanskillnaden är tio kronor mellan hans och de andras

Paret har haft med sig en paket med espresso, portion påsar
Det har de också gömd i samma skåp som juicen


Mesta samtalstiden går åt att skryta om sina materiella tillgångar


Jag tänker inombord; skryta lagom
Ordet går inte ihop med beteendet
När hjärtat och ögonen är fattiga
Tomma ord om glans och glamour kan inte fånga min respekt.

Bli rik i beteendet, gemenskap och solidaritet
Ting kan köpas lätt.




Fri vers av Shahla Haghi
Läst 425 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-27 15:01



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En klok text som får mig att tänka till på vad som är viktigt i livet.
2011-12-28

    papillon
Nu har jag läst allt vad du hittills lagt ut på sajten - jag är rätt imponerad av din litterära talang och din förmåga att lyfta både vardagsliv och innerlighetens tankar i dina texter. Vad kul att du skriver här och snälla, rara, fortsätt med det! Du glädjer fler än du kanske kan tro!
2011-12-27

    ej medlem längre
En underbart klok text att läsas många gånger!
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Shahla Haghi
Shahla Haghi