Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskar vara vind under dina vingar

Ångest tar över

Glädjen får inte plats

Du vill dansa som en fågel ut ur boet
mot fjärran länder
percis som jag flög bort från mitt länge sedan

Skillnaden är att;
Jag flydde undan helvetet på jorden
Du vill prova dina vingar ut ur paradiset

Jag hade inget;
val att välja
språk att tala
mat att mätta magen
mål att landa

Kröp i hop
att hålla värmen

Du har språket att kommunicera
friheten att välja
tekniken att kontakta mig med levande bild
mål att lära dig dansa
röra din kropp stort och bli ett med musiken

Ändå är jag utan mig
dag och natt

Undrar hur min mor mådde då!
Var mammor äktare då?
eller
är mina erfarenheter ett hinder

Önskar vara vind under dina unga vingar
vara lugnet i din bultande hjärta




Fri vers av Shahla Haghi
Läst 475 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-06-13 11:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna text är helt fel uppbyggd och du har fått det att verka som en liten höjdskillnad
2012-06-18

  M.A.J.R
Denna dikt lyfter upp mitt tak till himmeln bravo!
2012-06-17

  Minkki VIP
en text med kärlek och lyft, fin!
2012-06-17

  aol
verkligen din dikt grep tag kramade mitt hjärta,
2012-06-15

    nånja
Tack! Du känns så mycket människa, så lite robot! :)
2012-06-14

  Björn Nilsson VIP
PS. Glömde säga att själva titeln och idén, att vara vinden som lyfter en ung människa till ett eget liv, är väldigt fin!
2012-06-13

    ej medlem längre
Så vackra ord. Du berör med din text.
2012-06-13

  Eva Langrath VIP
En fin önskan förmedlad som en liten bön
2012-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Shahla Haghi
Shahla Haghi