Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller en slags "helig ko" den kon som man aldrig vill slakta, för många lever på den verkar det....


Lagsurdum eller slug lagrum



Men man kan se att ”lagen är inte till för folket”
Men ”folket är för de som tjänar” på lagen
Inte de som tjänar lagen…

Eller rentav folket är till för lagen, som vissa ser det
Verkar det som, ja eller som Reinfeldt säger
Om ”rättsstaten” Sverige…..

För mot advokaten så är du helt rättslös
Det har advokatsamfundet sett till
Oavsett vad Reinfeldt påstår…

Och varför ska just de falla utanför allt
de sägs att de ska skydda lagen men just de
är de mest skyddade av samhället....



De finns de som skyddas, ”in absurdum”
Och då vet vi att trots alla dessa skydd
Så begår de lagbrott som de blir dömda för med
MEN de får inte du som medborgare eller ens ”möjlig klient” veta

Texten säger väl allt

Missnöjd med en advokat?
Alla advokater står under Advokatsamfundets tillsyn. Om du är missnöjd med en advokat kan du skriva till Advokatsamfundet och göra en disciplinanmälan.
Alla advokater måste följa god advokatsed. Om du anser att din advokat har brutit mot god advokatsed kan du göra en anmälan till Advokatsamfundets disciplinnämnd. Anmälan måste vara skriftlig och måste vara undertecknad av dig personligen.
När den anmälde advokaten har yttrat sig över dina anmärkningar får du tillfälle att kommentera yttrandet. Efter att skriftväxlingen i ärendet har avslutats prövar Advokatsamfundets disciplinnämnd om advokaten har agerat i strid med god advokatsed.
Om disciplinnämnden finner att advokaten har agerat i strid med god advokatsed tilldelas advokaten en disciplinär påföljd. Påföljderna är erinran, varning (som kan kombineras med straffavgift) och uteslutning. Disciplinnämnden har även möjlighet att enbart göra ett uttalande.
Att göra en anmälan kostar ingenting. Normalt prövar disciplinnämnden bara anmälningar där anmälaren är klient, motpart eller på något annat sätt berörd av saken.
Disciplinnämndens beslut kan inte överklagas av anmälaren.

Arvodesprövning
Om du tycker att arvodet är för högt och inte kan komma överens med advokaten får detta som regel prövas i domstol. Undantaget är ärenden som hade påbörjats senast under 2001.
Enligt god advokatsed ska en advokats arvode vara skäligt. Om du har fått en räkning som du tycker är för hög, bör du i första hand diskutera räkningen med advokaten. Om du inte kommer överens med advokaten om hur mycket du skall betala, kan saken avgöras genom rättegång vid allmän domstol.
Ärenden som påbörjades före den 1januari 2002 kan dock prövas av särskilda skiljenämnder.





Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-28 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO