Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eterögon

Vi målar jordfärger och sorgmantlars vingar
ejderfjädrar i ytterst tunna penseldrag
vi målar molnskepp och drömmar där du flyger
så åskblå som rågfälten, minuterna innan

och livet har ingen handling
ingen berättelse att nedteckna i slutet
så vi målar, orimliga mysterier
bidevindseglare och nebulosor
glömda speldosemelodier om vägarna bort

och i fjärilsrede skälver aurora
herbarier, tunna nålar
att följa myrstigar med förstoringsglas
att inte minnas att inget kommer åter

vi målar fjärilar på glas
på florstunt pergament
vi sluter döende fåglar i våra händer
för att värma
för att skapa resonans

lev oss vidare




Fri vers av Grävling
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-27 21:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt vackert. De fyra första raderna står för sig själva. Tack för eterögon.
2011-12-27

  Larz Gustafsson VIP
"speldosemelodier om vägarna bort"

Fenomenalt!
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling