Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men inte alldeles otroligt...., om 15 år sisådär......


ETT SKRÄCKSCENARIO !

Landets infrastruktur låg i spillror, tågen gick nästan aldrig, arbetsmiljön på industrier, restauranger,byggen och andra arbetsplatser var under all kritik, olyckor och tillbud tillhörde vardagen . Skillnaderna mellan de rikaste och de fattigaste hade utvecklats till en avgrund !
På gatorna flockades arbetslösa, prostituerade, missbrukare, rånare och annat löst folk, de "vanliga" människorna brukade sällan lämna sina bostäder, som var befästa med murar och allehanda larm, de rika hade ständiga vakter kring sina luxuösa hem .
Den regerande ALLIANSEN hade nu haft makten i 20 år !
Landet liknade numera, mer än någonsin ,ett stort land som låg långt västerut . Förorterna ,som förr kallades ghetton ,gjorde numera mer skäl för namnet slagfält, polisen vågade inte åka dit längre, kriminella ligor styrde och ställde bäst de ville, alla hederliga människor hade flytt därifrån .
Den svenska armén gjorde räder där då och då ,dödsoffer var inte ovanligt .
Uteliggarna var tiotusentals, härbärgena hade lagts ned och dödstalen bland dessa uteliggare hade mångfaldigats.
Oppositionen i landet hade gett upp ,deras varningsord hade klingat ohörda och nu var,dessutom, den statliga ekonomin i gungning . Den offentliga sjukvården var nästan helt utslagen, skandalerna var så många så ingen brydde sig längre, den privata sjukvården blomstrade däremot , men den var ju, numera. reserverad för dem som kunde betala och som hade privata sjukförsäkringar . Tragedier vid de privata akutmottagningarna var vanliga när fattigt folk ,som nästan var döda, kastades ut eftersom de inte kunde betala för sig !

Och den svenska drottningen Victoria, nytillträdd, sa´,vid det senaste nyårstalet, bl a : "Sverige är ett rikt land och ska så förbli..."


---------




Fri vers av Mats Henricson
Läst 224 gånger
Publicerad 2011-12-27 21:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är tänkbart, oavsett regering (se bara på Greklands röda styre och stat som är på väg ditåt - eller åtminstone har påbörjat).

Vi vet aldrig.

Vi lär oss aldrig ekonomi. IT-bubblor, finanskriser, konkurrens och upphandlingar. Klick klick klick.
2011-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Sverige är förvisso ett rikt land. Hur sedan rikedomen födelats är en annan femma.
Alla länder har ju t ex naturtillgångar, naturresurser.
Vi har ju t ex järnmalm och stora skogar.
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska