Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jobben?


Minns ni
Att ”vi” skulle få ”så många jobb”
I samband med ”rutavdraget”
Är de nån som sett ett svensk, hemhjälp?
Eller fattade vi fel, det var inte svenskar som skulle ha jobb?

NU är det dessutom så att det beryktade
”rot avdraget” är på samma sätt
det handlar bara om polacker och balter
och ryssar och de längre ifrån
Eller fattade vi fel, det var inte svenskar som skulle ha jobb?

Och de är här bara för att de är billigare
Billigare arbetskraft, att arbetslösheten samtidigt
Är i det närmaste rekord hög de skiter man i
Så ”vilken glädje för landet” att vi tar in dessa
Går svenska skattepengar till att försörja andra medborgare?

Som inte betalar skatt här garanterat
Och knappast i nåt annat land heller…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-28 00:16



Bookmark and Share


  LassO
de som röstade, boende i Sverige, typ... men det är en massa fiffel där med, som på verkstäder industrier, byggen, m m
2011-12-28
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO