Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man måste ta vissa saker när man ser dom... sen minns man inte..


Vebrokigt och de kan va tokigt




När tar du ämsven, sa gubben
(ordet var ämnes ved men på dalmål så)
NÄR tar du ämsven sa han då åt en av sina ”mågämnen”

Han hade ju bara en dotter och hon hade 2 friare
En av dom, frågade han detta
Och han sa ”jag tar den när jag behöver den”
Eller på dalmål ”ja tan när ja behöv”

Gubben var inte nöjd med svaret så han provade samma fråga
På nästa och fick då svaret
”jag tan när jag seen” sa den andre

Efter det är det lätt att välja tyckte han….






(äms ved, är den del på ett träd som är byggt så den passar
till ett speciellt uppdrag, t ex SPADE, LIE, PLOG eller som vinkel i en eka)

(En lite mer avancerad bedömning än det vi alla kanske gjort när
Vi såg ut en klyka till slangbella som små… )




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-28 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO