Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vers polisen eller de rättråddiga



De är rätt råddiga
Rätrråda är de alltid
Eller RÄTT-rådda
Värsmilisen
Verspolisen
Säger inte ”please” än
Eller inte alls
Medans deras vals ”håller takten”
De håller förakten för alla som dansar lite fel
Enligt deras spel

Man kan tro eller nästan veta att
Kommer de i makt så bestämmer de eller sluter pakt
För att de ska få allt efter pinnen
Och sina sinnen som aldrig tycks sina
Att försöka pina med sin rättrådighet
Som inte ens andra som kan, ens vet, om
Att det finns, för
Right betyder inte höger
Write betyder inte skriva
FöR right is Right tight and they have a fiht
If ….. they NEED
För deras egen RÄTT som f ö aldrig är mat
Utan att allt som är på deras fat
Alltid ska ätas, eller skrivas, läsas, på "rätt", sätt




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-29 10:51



Bookmark and Share


  marie-helene
Gillar denna text..
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO