Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alkemisterna

Sandrev salthav sömnsyra
och vi skall smälta in i stenen
i magma strömma glödflytande
för att vi fryser
för att vi brinner

som bundna av en annan tid
då allt du berättade var sant
och allt som jag bar var för dig
för att vi drömmer
för att vi smälter

du heter skördetid, det brända landet
du bär en handfull mullbär
vallmokapslar, humlerankor
för att vi sover
för att vi blöder, glöd och lågor

och allt skall rämna till rostjord
ur elden du lockar mig med
för att vi tröstar i moll
för att allt nu är förgäves




Fri vers av Grävling
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-29 18:28



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
ur vilken låda drar du upp allt detta. Mycket vacker dikt!
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling