Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmelsburen, fågelburen

Du specialiserade dig på att måla
människor som faller
hur de samlar sina döda i ögonblicket
ber om farväl
med munnarna redan fyllda med vind

du tecknar en ny varelse på tomma papper
hennes ögon sluts vid pennans drag
tunna linjer som en karta
över livet ännu inte levt

så stiger hon ur sin vita yta
blir till teckningar mot blåbetongen
med ansiktet, en hägring bortvänt
hennes ryggtavla en vingfri fågel




Fri vers av Grävling
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-29 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling